VRIJ ZIJN

Gepubliceerd op 1 december 2021 om 13:00
vrijheid, pandemie, corona

VRIJHEID is ons geboorterecht! Wij hebben niet alleen het voorrecht, maar ook de verplichting onze vrijheid te koesteren, te beschermen en op te eisen. Jammer genoeg wordt vrijheid ons regelmatig afgenomen, soms brutaal, soms bewust, maar veelal ook onbewust, omdat wij verstrikt raken in ons denken door afkomst, opvoeding, berichtgeving en ervaring, die ons slaaf maken van een gedachte, middel of handeling.

Vrijheidsberoving is van alle tijden. Barbaarse denkwijzen en methoden, verkeerde beweegredenen hebben door de eeuwen heen voor gruwelijke taferelen van vrijheidsberoving gezorgd, zoals gevangenschap, slavernij, marteling, verkrachting, mishandeling, afpersing, uitbuiting, bedreiging en verslaving. Tegenwoordig gebeurt dat misschien minder barbaars, maar het gebeurt nog steeds! Is het terecht dat een rover van jouw eerlijk verkregen spullen zijn hand afgehakt krijgt of zoals in deze tijd gebruikelijk is, gevangenisstraf krijgt? Dat is vrijheid beroven voor vrijheid beroven! Helaas bestaan er geen wetten, mogelijkheden of rechtsmiddelen voor een betere oplossing. De enige oplossing is dat er helemaal geen misdaad of vrijheidsberoving plaatsvindt. Waarom komt dit dan toch voor en waar komt dit vandaan? De enige schuldige die wij kunnen aanwijzen, is ons persoonlijk ego, dat behaagd wil worden met macht, geld of seks. Afhankelijk van periode en plaats werd en wordt daar misbruik voor ingezet. De onderliggende drijfveer is angst, die liefde buitensluit en die angst heeft voor gruweldaden in het verleden gezorgd, doet dat nog steeds in het heden en zal dat ook in de toekomst blijven doen. Het ego voedt zich met dualisme, vergelijkt zich met anderen en wil het net zo goed, beter of anders hebben. Maar onder geen enkele omstandigheid mag dit onbetrouwbare ego overgaan tot vrijheidsberoving of verkeerd doen in welke vorm of onder welke noemer dan ook. Het overwegen, inzetten, laten gebeuren of toestaan van misdaad kan en mag nooit worden gerechtvaardigd.

Hoe komen wij uit de vicieuze cirkel van verkeerd doen en vrijheidsberoving? Als er geen oplossing bestaat in het dualisme van de stoffelijke dimensie, moeten wij dan niet op zoek gaan in andere dimensies? En hoe doen we dat? Daar kunnen wij alleen een glimp van opvangen door verder te kijken ‘dan onze neus lang is’, door onze lichamelijke zintuigen te leren overstijgen en door tijd en ruimte heen te breken. Om totale vrijheid te verkrijgen, zullen wij ons dus moeten verlossen uit ons denken met wereldse beperkingen. Dat is een taak die korter duurt dan 1 minuut of langer dan een heel mensenleven. Tijd speelt daarin geen rol, plaats evenmin, het is als het ware leren door een stenen muur heen te gaan of over water te lopen en dat zonder twijfel, angst of onzekerheid. Doe dit vooral niet zolang je het opheffen van stoffelijke wetten nog niet voldoende begrijpt en beheerst. Begin eerst door bestudering van en oefening in alledaagse situaties, zoals bijvoorbeeld een klus klaren, waarvan je aannam die niet te kunnen volbrengen. Niemand krijgt meer te weten als dat hij of zij aankan, maar als de denkomslag wordt gemaakt, zal het moment aanbreken, waarbij je zogenaamde wonderen kunt verrichten.

Wij hebben keuzevrijheid gekregen, maar alle uitkomsten van onze keuzes liggen op voorhand vast. Daarmee kun jij je afvragen of hier echt sprake is van keuzevrijheid. Vrijheid bestaat uit het hebben van de juiste beweegredenen, waardoor de juiste keuzes op het juiste moment kunnen worden gemaakt en dat is veel moeilijker en gecompliceerder dan dat wij vermoeden. Wij kunnen nog zoveel wereldse boeken, studies en onderzoeken raadplegen, maar altijd zal onze informatie onvoldoende blijken om met honderd procent zekerheid de exact juiste keuze voor de exact juiste uitkomst te maken. Het blijft richten op een bewegend projectiel en dat houdt dus continue bijsturing in. Alleen door ons uit het stoffelijk denken te verheffen, door naast het verkrijgen van alle beschikbare informatie met intuïtieve zekerheid de juiste beweegredenen aan te wenden voor het welzijn van het grote geheel, kunnen er blijvend juiste keuzes worden gemaakt voor een leven in vrijheid.

De huidige tijd kenmerkt zich door de coronapandemie en ook daarin moeten keuzes worden gemaakt. Corona beheerst de wereld, ons leven, onze ondernemingen en onze relaties. Vanwege eerder gemaakte keuzes in onder andere de politiek en sociale zorg dreigen wij nu vast te lopen door de bewegingen van deze pandemie. De eerder gemaakte keuzes kunnen niet met de snelheid van de bewegingen van pandemie worden teruggedraaid of aangepast en daarom wordt een oplossing gezocht in het opleggen van beperkingen, het indammen van onze vrijheid. Hoe kunnen wij hier als individu mee omgaan? Wij kunnen met de opgelegde regels meegaan of er tegenin gaan, maar niet de ene en ook niet de andere keuze biedt zicht op vrijheid. Meegaan, je laten vaccineren, testen en houden aan de geldende regels, brengt geen vrijheid. Je niet laten vaccineren, testen of valse gegevens gebruiken en je niet aan de regels houden, geeft echter ook geen vrijheid. Goede keuzes lijken er dus niet te zijn.

Wat als wij dit vanuit een ander perspectief bekijken? Wij hebben met het gegeven van deze pandemie te maken. Wanneer wij ons in ons bewustzijn afschermen en ons niet laten blootstellen aan de gedachte van besmetting in de wetenschap dat niet een vaccin maar ons mentale standpunt ons bescherming geeft, dan kunnen wij verder redeneren, dat vaccineren weliswaar niet nodig is, maar ook geen schade kan aanrichten. Als wij in staat zijn mentaal boven deze pandemie uit te stijgen, hoeven wij ons over besmetting en vaccinatie niet druk te maken, niet in positieve, maar ook niet in negatieve zin. Geef besmetting geen kans, maar geef ook geen macht aan vaccinatie om jouw gedachten te beheersen. Het lichaam wordt niet bestuurd door besmetting of vaccinaties daartegen, maar door onze gedachten; de angst of de liefde die wij erop projecteren, waarbij angst de ziekmaker is en liefde de genezer. Elke keuze die in en met oprechte liefde wordt gemaakt, is een keuze in en voor vrijheid. Ondanks dat die keuze misschien niet direct tot volledige vrijheid leidt, geeft die wel een gevoel van vrijheid en dat is genoeg om uiteindelijk volledige vrijheid te ervaren.

In het werelds collectief bewustzijn is mede dankzij de media, overheid en andere machthebbers een stadium van angst en afhankelijkheid gecreëerd, maar daar kunnen wij ons individueel van losmaken. Hoe groter die groep wordt, hoe groter de kans bestaat, dat de collectieve gedachte een keer omslaat en dat komt het welzijn van de gehele mensheid ten goede. Is het niet van groter belang dat onze gedachte uitgaat naar het herstellen van de rust en vrijheid voor iedereen in plaats van onze individuele voorkeur voor, afkeer tegen of zorgen over vaccinatie? Zorgen maken staat gelijk aan ondankbaarheid. Wij kunnen alleen het goede bewerkstelligen wanneer wij ons niet bezig houden met negatieve invloeden en in de plaats daarvan dankbaarheid uiten voor al het goede, dat wij misschien nog niet zien, maar er al wel is. Besmetting of vaccinatie hebben niet meer invloed op ons welzijn als dat wij in ons denken toelaten. Iedereen zal voor zichzelf moeten uitmaken welke beweegredenen tot de juiste keuzes leiden om blijvend vrij te zijn.

Blijf aan het roer van jouw gedachten, sluit angst buiten en wees waakzaam.

©2021 Maria Elisabeth

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.